PERSBERICHT: Aurélie Scohy (18 jaar) is Belgian Junior Coffee Ambassador 2020

2020/03/11

Vandaag vond in de provinciale hotelschool in Saint-Ghislain de elfde editie plaats van de Junior Coffee Ambassador wedstrijd, georganiseerd door Koffie Rombouts. 17 studenten van hotelscholen uit heel het land – en uit Nederland – streden voor de titel van beste junior barista.

Terug

Winnares Aurélie Scohy mag zich een jaar lang Belgian Junior Coffee Ambassador noemen.

De jonge koffieliefhebbers, geselecteerd door de deelnemende hotelscholen, kregen vandaag verschillende proeven voorgeschoteld: espresso, cappuccino en slow coffee bereiden volgens de regels van de kunst, alsook cup tasting. Koffie Rombouts, het grootste koffiebrandbedrijf in België en organisator van BJCA, stelde alle benodigde apparatuur ter beschikking aan deelnemende scholen voor deze wedstrijd. Denk aan filters, koffiemolens en zelfs espressomachines. Met deze wedstrijd wil Koffie Rombouts het belang van een degelijke baristaopleiding onderstrepen. CEO Xavier Rombouts: "Koffiebeleving krijgt een alsmaar prominentere rol, zowel thuis als in de horeca. Met deze competitie willen we meer koffiekennis introduceren in de scholen en leerlingen stimuleren om zich te verdiepen in het baristavak." Een professionele jury met nationale en internationale kampioenen in hun koffiespecialiteit duidde de 18-jarige Aurélie aan als BJCA-winnaar 2020. Zij wint een reis naar Brazilië, hét koffieland bij uitstek.

17 deelnemers

Studenten van 16 hotelscholen uit België en één uit Nederland namen deel aan deze editie. Dat maakt de BJCA tot de grootste competitie tussen hotelscholen in ons land. De deelnemende studenten zitten in het zesde jaar of volgen een zevende specialisatiejaar. Kampioene Aurélie Scohy is studente aan Hotelschool Saint-Ghislain. Emma Wittrock van Hotelschool Spa eindigde op een verdienstelijke tweede plaats, en Nathan Pluvinage van Hotelschool Aat sleepte brons in de wacht. De winnaars van de verschillende subproeven zijn:

  • Espresso: Jouri Larmit (Summa College Eindhoven, Nederland);
  • Cappuccino: Jasmin Janssens (Spijker Hoogstraten);
  • Slow coffee: Laurens Meynen (PIVA Antwerpen);
  • Cup tasting: Alessandro Fragapane (Notre-Dame Fleurus).

Dit waren alle deelnemers aan de baristawedstrijd: Nio Liekens (SIMA Aarschot), Nathan Pluvinage (Hotelschool Aat), Joke Fleurus (COOVI Anderlecht), Laurens Meynen (PIVA Antwerpen), Belle Warnez (Spermalie Brugge), Gwendolyn Verstraeten (Ter Groene Poorte Brugge), Alessandro Fragapane (Notre-Dame Fleurus), Jeroen van der Raaij (Hotelschool Herk-De-Stad), Jasmin Janssens (Spijker Hoogstraten), Michiel Schroeven (Ter Duinen Koksijde), Amber Vantendeloo (VTI Leuven), Léa Herman (Hors-Château Luik), Max Abrams (EHPN Namen), Aurélie Scohy (Hotelschool Saint-Ghislain), Emma Wittrock (Hotelschool Spa), Jeremy De Clercq (Hotelschool Turnhout) en Jouri Larmit (Summa College Eindhoven, Nederland).


Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: kurt@peeterspr.be, gsm: +32 (0)474 444 660

Deel dit op