PERSBERICHT: Efteling zoekt oude voorwerpen voor nieuwe achtbaan

2019/09/24

Voor de aankleding van de nieuwe familieachtbaan ‘Max & Moritz’ is de Efteling in Nederland en België op zoek naar specifieke gereedschappen en koekoeksklokken. De diverse rekwisieten zullen in en rond de attractie als decoratie worden aangebracht.

Terug

In het voorjaar van 2020 opent op de plek waar voorheen de Bobsleebaan stond, een nieuwe familieachtbaan: Max & Moritz. Het wordt een dubbele achtbaan, gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz. De Efteling is nu op zoek naar attributen om de attractie mee te decoreren en het verhaal tot leven te brengen.

Welke materialen?

Het gaat om authentiek handgereedschap voor houtbewerking en koekoeksklokken.
Spullen die in aanmerking komen: handzagen, beitels, handboren en koekoeksklokken (groot en klein), maar ook hooivorken, schoffels en harken, originele koebellen met leren riemen, eenvoudige boerenkarren, karrenwielen en raderen in metaal, hout of kunststof.

Hoe aanleveren?

Heb jij op zolder, in een schuur, of bij familie thuis een attribuut liggen dat voldoet? En wil jij dat een speciaal plekje geven in de nieuwste Efteling-attractie? Maak dan een foto van het voorwerp en stuur deze vóór 17 november naar maxmoritz@efteling.com met vermelding van telefoonnummer en adres. De Efteling neemt vervolgens contact op voor de verdere afhandeling.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2018. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.


Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: kurt@peeterspr.be, gsm: +32 (0)474 444 660

Deel dit op