PERSBERICHT: Huishoudmerk Leifheit neemt dit jaar vliegende start in België

2020/05/27

Terwijl de Belgische schoonmaakmarkt stabiel is, kent Leifheit in het eerste kwartaal van dit jaar een aanzienlijke groei.

Terug

Dankzij een intensieve mediacampagne voor de Profi-vloerwisser ziet de producent van kwaliteitsvolle schoonmaakartikelen de omzet in ons land stijgen met 49% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Xavier Swinnen, Regional Director Western Europe bij Leifheit, verklaart: “Sinds maart investeren we in België in een tv-campagne over de toegevoegde waarden van de Profi-vloerwisser: hoge reinigingsprestaties, handig en duurzaam. De vraag van de consument is gestegen tot ongeziene hoogte.” 

Dit is voor Leifheit een eerste stap van een nieuwe langetermijnstrategie om nog méér te communiceren over de Leifheit-producten en de vele voordelen ervan voor de consument. “We gaan in 2020 door met een massale tv-campagne met de Profi-vloerwisser. De mediacampagne voor 2021 is al gepland. Die zal gaan over de gloednieuwe vloerwisser die in de loop van komende weken gelanceerd wordt”, aldus Xavier Swinnen.

Uit tests blijkt dat de Profi-vloerwisser tot maar liefst 99%* van de bacteriën en virussen verwijdert. De vloerwisser van Leifheit draagt dus ook bij tot het reinigen van je woning in de bescherming tegen het coronavirus.

Over Leifheit

Al meer dan 60 jaar is de Leifheit Groep een toonaangevende leverancier van huishoudelijke producten in Europa op het gebied van reiniging, wasverzorging, keukengerei en welzijn. Met de merken Leifheit en Soehnle biedt de groep hoogwaardige en innovatieve producten met uitstekende prestaties en een functioneel design. Het Leifheit-assortiment wordt wereldwijd verkocht in meer dan 80 landen. In België zijn de Leifheit-producten verkrijgbaar bij Carrefour, Colruyt, Cora, Euroshop, Hubo, Krëfel, Lidl, Makro, MediaMarkt, Mr.Bricolage, Stock en SupraBazar.

* Getest door het Wfk-Instituut voor Toegepast Onderzoek (Krefeld, Duitsland) op gemodificeerd Vaccinia-Ankara virus en op Staphylococcus aureus bacterie met Leifheit Profi Micro Duo wisserafdekking en Leifheit Power Cleaner (25 ml op 5 l water, watertemperatuur 60° C).


Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: kurt@peeterspr.be, gsm: +32 (0)474 444 660

Deel dit op