PERSBERICHT: Profile België ontvangt duurzaamheidserkenning van Duurzaam Repareren

2020/06/10

Tijdens de voorbije lockdown zijn bij Profile België de laatste finesses op het gebied van duurzaamheid afgerond.

Terug

Niek Kraak van Profile International mocht vandaag de groepserkenning voor België in ontvangst nemen van Christophe Vandenput van vzw Duurzaam Repareren, de organisatie die duurzaamheid in de sector controleert.

Niek Kraak van Profile: “Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met professionaliteit. Maar wij zien ook dat duurzaam ondernemen steeds vaker een eis wordt bij tenders met leasemaatschappijen en transporteurs. Wij hebben ervoor gekozen om dit onderwerp bij Duurzaam Repareren onder te brengen. Zij hebben een mooi ondersteuningsprogramma, en vrijwel alle grote leasemaatschappijen zijn bij de vzw aangesloten.”

Profile is van oudsher een bandencentrale, maar inmiddels levert men met dezelfde kwaliteit ook onderhoud en reparaties aan auto’s en camions. Hiervoor krijgen de monteurs op de vestigingen doorlopend aanvullende technische opleidingen en trainingen en wordt men vanuit de centrale organisatie begeleid. 

Christophe Vandenput van Duurzaam Repareren: “Profile mikt met haar netwerk ook steeds meer op de zakelijke markt. Dan is naast de kwaliteit van de dienstverlening, een duurzame bedrijfsvoering essentieel. Dit geldt voor het gehele nationale netwerk. Profile is het eerste netwerk voor Onderhoud Reparatie & Banden dat volledig gecertificeerd is.”

“Als Covid-19 ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat we moeten ondernemen met oog voor het milieu, de gezondheid en de samenleving. Zet hiervoor de standaard in de Belgische markt”, aldus Harry Filon, Benelux CEO van Duurzaam Repareren. Alle 70 Profile-vestigingen ontvingen het certificaat Duurzaam Repareren. Enkele vestigingen hebben nog enkele punten om verder te verbeteren. Volgens de vzw is dit niet vreemd, want duurzaamheid is geen momentopname maar een wijze van ondernemen die toekomstbestendig is.

“De toekomst zal data-driven, 24/7 connected én duurzaam zijn. Daar gaan wij voluit voor”, aldus Dirk Lambrechts, Directeur Services Profile International.

Over Duurzaam Repareren

De non-profit organisatie Duurzaam Repareren vzw is een initiatief van de klanten van de autobedrijven zoals verzekeraars, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders of fleetowners. De organisatie toetst bedrijven zoals bandenbedrijven, garages, schadeherstellers en glasherstellers die niet alleen een goede service en professionele reparaties van voertuigen aanbieden, maar dit ook op een duurzame manier uitvoeren. Deze marktpartijen, verbonden in het Belgische College van Deskundigen, erkennen de autobedrijven die belangrijke bijdrages leveren aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van voertuigen en die voldoen aan opgestelde markteisen ten aanzien van milieuvriendelijk onderhoud, reparatie, schade- en glasherstel e.d.

Over Profile

Profile Tyrecenter is marktleider in de montage en de vervanging van bedrijfsvoertuigenbanden. Hier liggen de roots van het bedrijf. Voor transportondernemers is de divisie Profile Tyrecenter Truck Europe nv al meer dan 20 jaar een betrouwbare en persoonlijke partner.


Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: kurt@peeterspr.be, gsm: +32 (0)474 444 660

Deel dit op