PERSBERICHT: Sprookje De zes Zwanen geopend in de Efteling

2019/09/28

Deze ochtend beleefden de allereerste Efteling-bezoekers het 30e sprookje in het Sprookjesbos. Tussen de sprookjes Sneeuwwitje en Assepoester zijn De zes Zwanen neergestreken.

Terug

De scène naar het Grimm-sprookje over het dappere zusje Elisa die haar broers moet redden van een betovering, deed de eerste bezoekers verwonderen. Het 30e sprookje in het kloppende hart van het attractiepark is op twee unieke manieren te beleven: op de rug van een zwaan of binnenin het slot.

“Sprookjes vormen sinds 1952 de oorsprong van de Efteling. Daarom blijven we het Sprookjesbos verrijken met nieuwe verhalen. Dit relatief onbekende sprookje is een klassieker, een prachtige én interactieve toevoeging, die onze rol als hoeder van het sprookje onderstreept”, vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling.

Bezoekers worden verwonderd wanneer zij het slot binnengaan en Elisa ontmoeten. Haar zes broers zijn veranderd in zwanen door hun jaloerse stiefmoeder. Om de betovering te verbreken, mag het meisje zes jaar niet spreken of lachen en moet zij zes hemden breien van bosasters. Binnenin het slot wordt Elisa omringd door 606 twinkelende asters – 101 asters per broer – die extra oplichten wanneer de zwanen voorbij komen. Buiten rondom het verborgen slot staan nog eens duizenden asters, die een belangrijke rol spelen in het sprookje.

Varen of staren

De zes Zwanen is het eerste sprookje in het Sprookjesbos dat op twee manieren te beleven is, varend of starend. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de rug van een bijna 3 meter lange zwaan of het slot binnenwandelen. Dit geeft een extra dimensie en zorgt voor een unieke beleving voor jong en oud.

30e sprookje sinds 1952

Ter ere van het 30e sprookje in het Sprookjesbos is er een nieuw sprookjesboek verschenen, ‘En ze leven nog lang en gelukkig’, waarin het volledige sprookje van De zes Zwanen te lezen is. Daarnaast is de wisseltentoonstelling in het Efteling Museum volledig in het thema van de 30 sprookjes in het Sprookjesbos. Het sprookjesboek is vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkels in de Efteling.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2018. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.


Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: kurt@peeterspr.be, gsm: +32 (0)474 444 660

Deel dit op