PERSBERICHT: Twee nieuwe attracties in de Winter Efteling

2019/10/10

Efteling-bezoekers beleven maar liefst twee nieuwe attracties tijdens de Winter Efteling. Van 11 november 2019 tot en met 2 februari 2020 vertoeven ze in een wereld vol twinkelende lichtjes, speciale winterattracties en hartverwarmend entertainment.

Terug

Deze winter maken twee nieuwe attracties hun opwachting. De zes Zwanen zwemmen in het Sprookjesbos hun rondjes en vanaf begin december ervaren bezoekers een vrolijk 4D-filmavontuur in Fabula. Natuurlijk zijn er daarnaast de vertrouwde winterattracties, zoals de langlaufbaan en het overdekte IJspaleis met een schaatsbaan en een glijbaan. Hier zorgen de Sneeuwprinses en de Vuurprins voor muzikale gezelligheid. De dag wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura tegen de nachtelijke hemel.

De Winter Efteling is dagelijks geopend van 11 tot 18 uur. Tijdens de weekenden van 11 tot 19 uur en in de kerstvakantie (21 december 2019 t.e.m. 5 januari 2020) zelfs tot 20 uur. Ook dit jaar wordt op 31 december Oud & Nieuw gevierd.

NIEUW: De zes Zwanen

In het feeëriek verlichte Sprookjesbos zwemmen De zes Zwanen hun rondjes door het slot waar koningsdochter Elisa zes hemdjes breit voor haar betoverde zwanenbroers. Wie wil, mag op de zwanenrug een tochtje maken.

NIEUW: Fabula

Vanaf begin december maken gasten kennis met het 4D-filmavontuur Fabula. In deze vrolijke en spannende 3D-film met 4D-effecten leert een jonge beer wijze levenslessen van Klaas Vaak en krijgt daardoor meer respect voor andere dieren. Tijdens een avontuurlijke droom bezoeken de beer en de eekhoorn leefwerelden van andere dieren en leren zich aan te passen. Dat zorgt voor wonderlijke, hilarische, spannende en ontroerende momenten.

Speciale winterattracties 

Groot en klein schaatsen op de overdekte ijsbaan of glijden van de sneeuwglijbaan in het IJspaleis. Op de verlichte dansvloer dansen en zingen kinderen met de Sneeuwprinses en de Vuurprins. Langlaufbaan ’t Hijgend Hert biedt zo’n 400 meter langlaufplezier en op diverse plaatsen is het genieten van winterse hapjes en warme dranken. Buiten de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten. Wanneer de avond valt, komt de gevel van Villa Volta krakend tot leven met een 3D-projectie in een indrukwekkende illusie.

Bijzonder winterentertainment

Hartverwarmend muzikaal entertainment vermaakt de bezoekers rondom de Vreugdevuren. In het openluchttheater in het Sprookjesbos speelt een wintervoorstelling en een Raveleijn-show is meerdere keren per dag te zien. De watershow Aquanura is met zijn 200 fonteinen, prachtige Efteling-melodieën, vuur- en lichteffecten in het donker bijzonder imposant.

CARO, een visueel spektakel

Ook tijdens de Winter Efteling loopt de internationale theatershow CARO in het Efteling Theater. CARO is een visueel spektakel vol humor, dans, muziek en acrobatiek voor de hele familie. Deze productie, onder regie van Stanley Burleson, bezorgt bezoekers van alle nationaliteiten herkenbare momenten uit het leven.

Oudjaar vieren in de Winter Efteling

Oudejaarsavond wordt op sprookjesachtige wijze gevierd in de Winter Efteling. Op 31 december zijn er vanaf 19 uur live optredens op verschillende pleinen. Om middernacht wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met vuurwerk en bubbels. 

Sprookjesachtig overnachten

Wie twee of meerdere dagen wil genieten van het attractiepark kan blijven slapen in de nabijgelegen Efteling-hotels of in vakantiewoningen of appartementen in de vakantieparken. Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark.

Wereld van de Efteling

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de grootste toeristische bestemming van de Benelux, met meer dan vijf miljoen bezoekers in 2018. De Efteling omvat naast het attractiepark ook het Efteling Hotel, de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land, het Efteling Theater en het Efteling Golfpark. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden van Antwerpen, en is elke dag van het jaar open. Kinderen tot vier jaar genieten gratis toegang. Voor informatie of overnachtingen: tel. 0031 416 537 777 of www.efteling.com.


Noot voor de pers, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u terecht bij Kurt Peeters: kurt@peeterspr.be, gsm: +32 (0)474 444 660

Deel dit op