PERSBERICHT: Uptime Service van Profile werpt vruchten af

2020/02/18

Toen Profile de Uptime Service zes maanden geleden in het leven riep, had de bandenspecialist nooit durven vermoeden dat het effect zó indrukwekkend zou zijn. Het aantal depannages bij vaste klanten is namelijk met gemiddeld de helft gedaald. “De Uptime Service en onze maximale inzet voor een minimale downtime lonen”, aldus Peter Van Hoof, Sales Manager Truck bij Profile Belux.

Terug

Elke transportbedrijf streeft naar maximale uptime, of anders gezegd: voertuigen zoveel mogelijk laten rijden. Daarom startte Profile in september vorig jaar met de zogenaamde Uptime Service. Dat is een continu proces en begint bij goed bandenmanagement.

Peter Van Hoof: “We geven advies over de best presterende banden voor elk type transport. En we beloven dat we door bijvoorbeeld uitlijnen en balanceren nog meer brandstof en onderdelen kunnen besparen. Met onze mobiele service units controleren we meerdere keren per jaar het wagenpark. En met Profile Euroservice 24/7 en de bijna 8000 servicelocaties in Europa zorgen we dat elke klant snel weer de weg op kan. Zo stijgt de uptime en het kilometer-rendement van het wagenpark.”

Beginnende schade opsporen met FleetcheckPlus

De Uptime Service maakt zijn belofte intussen waar. “We stellen vast dat, dankzij de Uptime service, het aantal depannages bij onze vaste klanten is gedaald met gemiddeld de helft ten opzichte van een halfjaar geleden!”, zegt Peter Van Hoof. “Een cruciaal onderdeel van de Uptime Service is bijvoorbeeld de FleetcheckPlus, waarmee beginnende schade niet aan de aandacht ontsnapt omdat we het hele wagenpark regelmatig controleren op vitale zaken, zoals de juiste uitlijning en bandenspanning. De vloot blijft op die manier in topconditie.”

Collitax

Transportbedrijf Collitax uit Evergem maakt al sinds het begin gebruik van de Profile Uptime Service en beaamt het positieve effect van onder andere Tymacon en FleetcheckPlus. Vincent De Schryver, Fleetmanager bij Collitax: “De gebruiksvriendelijkheid van de meetapparatuur maakt dat de controle nog geen tien minuten duurt. De resultaten van de fleetcheck zijn onmiddellijk zichtbaar. De rapporten van de gecontroleerde voertuigen, het overzicht van de drukken en de profielen schetsen een duidelijk beeld over de toestand van de vloot, waardoor er gericht kan worden gewerkt. Dankzij deze aanpak is het aantal depannages aanzienlijk verminderd. En bovendien, omdat we onze banden in topconditie houden, zorgen we voor veiliger verkeer, reduceren we het verbruik en dragen we zo ons steentje bij aan een beter leefmilieu.” Peter Van Hoof: “Het komende jaar blijven we ons inzetten om dezelfde resultaten te garanderen. Zo zullen we onder meer Tymacon en FleetcheckPlus, als onderdelen van de Uptime Service, nog verder optimaliseren en uitbreiden.”

Over Profile

Profile Tyrecenter is marktleider in de montage en de vervanging van bedrijfsvoertuigenbanden. Hier liggen de roots van het bedrijf. Voor transportondernemers is de divisie Profile Tyrecenter Truck Europe NV al meer dan 20 jaar een betrouwbare en persoonlijke partner.Info en aanmelden:

Voor meer informatie en/of inschrijven kan u terecht bij Kurt Peeters: kurt@peeterspr.be, gsm: +32 (0)474 444 660

Deel dit op